21 Ocak 2016 Perşembe

Hazırlığın ilk aşaması, düğün yerine karar verme

    Herhalde bir düğünü planlamanın en önemli aşaması düğün yeri seçmektir. Düğün yerleri ve fiyatları hakkında biraz fikir edinmek için internette araştırma yapmak istediğimde fark ettim ki, böylesine önemli bir seçim için internet üzerinde çok çok az bilgi var. Özellikle fiyat açısından İstanbul'daki bir çok yerin fiyatını bir arada bulabileceğiniz yeterli bir kaynak yok. Çoğu site ve blogda fiyatlar yazmıyor, yazsa bile en az 3 4 yıllık fiyatlar yazıyor.
Düğün planlamasında en geniş kapsamlı kaynak dugun.com haklarını yememek lazım, ama yine çoğu fiyatlar çok eski. Tabi bir de deli kedinin isyan eden yazısı var, bir çok yerin fiyatını bir arada toplamış ama yine, çok eski fiyatlar. Bu yüzden bir çok yeri bir arada bulabileceğiniz güncel 2016 fiyatlarını paylaşmak istedim. Biz Temmuz ayında açık alan bir düğün istiyoruz ve daha ocak ayında olmamıza rağmen neredeyse bütün cumartesiler dolmuş.

    Lafı çok uzatmadan asıl bilgiye geçeyim, aşağıdaki hiçbir fiyata organizasyon dahil değil, yani sadece yemek ve salon kirası için kişi başı fiyatları. Bunun dışında düğün için gerekli olan masa sandalye süslemeleri, düğün pastası, müzik ışık, fotoğraf gibi gerekli olan tüm harcamaları ekstra olarak temin etmeniz gerekiyor.
    Ve genellikle otellerin kendi çalıştıkları firmalarla anlaşmanızı zorunlu tutuyorlar, veya bunlarla çalışmak istemezseniz kendi bulduğunuz firma, otele belli bir komisyon (cezai bedel) ödemek zorunda.
    Son olarak da, aşağıdaki hiçbir fiyata KDV dahil değil, yani +%18 eklemeniz gerekiyor, ve alkolsüz tercih ederseniz belirli bir miktar indirim yapıyorlar.

Fuat Paşa Yalısı
Açık alan için en fazla 260 kişi oturma kapasitesi var, kapalı alanları da mevcut.
Fiyat 200TL.

Sait Halim Paşa Yalısı
Biri açık ve diğeri yarı açık olmak üzere 2 ayrı bölümden oluşuyor, yani sizin düğününüz olurken yan tarafta bir başka çiftin de düğünü olması muhtemel. İlk bölümde minimum 350 kişi, ikinci bölümdeyse minimum 120 kişi garanti koşulu istiyorlar.
Fiyat 125€

Hyatt Regency Hotel Ataköy
Yeni açılan bir otel ve deneyimsiz oldukları her hallerinden belli, açık çimlik alanda kokteyl, ardından kapalı salonda düğün yapabiliyorsunuz.
Fiyat 65€

Polat Renaissance Hotel
Düğün pastası dahil
Fiyat 70€

Sheraton Hotel Ataköy
Minimum kişi sayısı 350, düğün pastası dahil
Fiyat 65€

Adile Sultan Yalısı
Fiyat 120€

Esma Sultan Yalısı
Fiyat 185€

Bosphorus Palace Hotel
Fiyat 200TL

Çınar Otel Yeşilköy
Minimum 300 kişi
Fiyat 180TL

Intercontinental Hotel
Açık alanda yemekli düğün imkanı yok, açık alanda kokteyl kapalı salonda düğün için
Fiyat 50€

Four Seasons Hotel Sultanahmet
Minimum 350 kişi
Fiyat 210€

Hilton Bosphorus
Görüşmelerden en hevesli olduğum ama beni en çok hayal kırıklığına uğratan otel oldu kendileri.
Fiyat 255TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder